Hoe werkt coaching

Hoe werkt Coaching

Ik richt me voornamelijk op de volgende werkgebieden van persoonlijke ontwikkeling: Stressmanagement, Timemanagement en Innerlijk Welzijn.
Coaching kan middels Runningtherapie, face-to-face of telefonische gesprekken. Skype behoort ook tot de mogelijkheden.

De locatie bij een face-to-face gesprek kan in de praktijk plaatsvinden of op een locatie aangegeven door de cliënt.
Hieronder is in grote lijnen beschreven hoe een traject verloopt:

1. Kennismakingsgesprek
Het eerste contact begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat de wensen zijn, wat wordt er verwacht van de coach, en wat verwacht de coach.
Is er een klik, wil je met mij verder en kan ik je op het gevraagde gebied helpen, dan volgt het vastleggen van afspraken, zoals wanneer, waar, hoe, kosten, en de duur van coaching traject.

2. Coaching traject
Dit traject is in grote lijnen opbouwend: vastleggen van het doel – opties – acties – het resultaat. Ook krijg je huiswerkopdrachten mee.
Gaat het om rouw, of stresshantering, dan is er een andere aanpak nodig. Het gaat erom wat de afspraken zijn, wat jij wenst, en hierop wordt een
traject op gebaseerd.

3. Afsluiting
De laatste sessie bestaat uit een evaluatie gesprek. Tijdens dit gesprek wordt bekeken hoe het coaching traject is verlopen op verschillende punten.
Dit is een afsluitende fase. Mogelijk kunnen er vervolgafspraken besproken worden, indien een afsluiting nog niet gewenst is.

 

Mindboost

Wanneer je alleen feedback, richting, plan van aanpak, een (kritisch) luisterend oor nodig hebt of helder wilt krijgen wat je probleem is en niet een heel traject wilt doorlopen, dan is dit ook mogelijk. Dit noem ik de Mindboost. In 1 sessie heb je een probleem helder, of kom je een sessie  uit met duidelijkheid wat je actieplan is of hoe deze op te stellen.

 

 

Neem nu contact op